امحاء 4 تن کالای تاریخ مصرف گذشته و غیر مجاز در منطقه آزاد انزلی

مدیر غذا و دارو سازمان منطقه آزاد انزلی، از امحاء 4 تن کالای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته و غیرمجاز که تابستان و پاییز سالجاری جمع آوری شده بودند، خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، مهدی کوچکی با بیان اینکه کالاهای امحاء شده طی بازرسی‌های سازمان منطقه آزاد انزلی از ابتدای تابستان تا پایان پاییز سالجاری کشف شدند، اظهار کرد: با توجه به بازرسی‌های مستمر بعمل آمده از مجتمع‌های تجاری و غرفه‌های عرضه کننده محصولات خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی فعال واقع در محدوده فاز تجارت و گردشگری 4 تن محصول تاریخ مصرف گذشته و غیرمجاز جمع آوری و پس ازانجام مراحل، طی تشریفات قانونی و اخذ مجوزهای لازم با هماهنگی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندرانزلی با حضور نمایندگان بخش‌های ذیربط امحاء شد.

وی با اشاره به اینکه اولویت سازمان منطقه آزاد انزلی، پایش و بررسی کلیه فرآروده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در دو سطح پیش از ترخیص و پس از ترخیص (سطح عرضه) است، افزود: در این راستا ضمن بررسی و آنالیز آزمایشگاهی کلیه محصولات وارداتی، اقلام غیر قابل مصرف انسانی، غیر مجاز و تاریخ مصرف گذشته از سطح عرضه نیز جمع آوری و پس از اخذ مجوزهای لازم امحاء می‌شود.

کوچکی، از برگزاری چندین دوره و کارگاه آموزشی، طراحی و توزیع بروشور و بسته‌های اطلاع رسانی به منظور افزایش آگاهی و مسئولیت پذیری وارد و عرضه کنندگان محصولات سلامت محور در خصوص عوارض مصرف کالای تاریخ مصرف گذشته و غیرقابل مصرف انسانی، خبر داد و اضافه کرد: خوشبختانه امروز شاهد تعاملات سازنده فعالین اقتصادی، وارد کنندگان و عرضه کنندگان کالای سلامت محور در خصوص حذف و جمع آوری کالاهای تاریخ مصرف گذشته می‌باشیم؛ به گونه‌ای که ظرف یک سال گذشته 8 تن کالای تاریخ مصرف گذشته تحویلی توسط صاحبین کالا از چرخه مصرف خارج و امحاء شده است.

مدیر غذا و دارو سازمان منطقه آزاد انزلی، افزود: بر اساس ماده 14 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی عرضه کلیه محصولات تاریخ مصرف گذشته تخلف محسوب شده و فروشندگان می‌بایست از عرضه و فروش آن خودداری و نسبت به جمع آوری آن اقدام کنند.

وی یادآور شد: مدیریت غذا و دارو سازمان منطقه آزاد انزلی از تیرماه 1396 در جهت صدور مجوز ترخیص محصولات سلامت محور (خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی) و نظارت بر کلیه محصولات عرضه شده در محدوده منطقه شروع به کار نموده و علاوه بر این هماهنگی‌های مربوط به اخذ مجوزهای بهداشتی در زمینه تولید مواد غذایی، خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از وظایف این مدیریت است.