اغوای توسعه در گیلان/پیگیری اجرای پروژه های عمرانی از سوی برخی نمایندگان گیلان چه دستاوردی دارد؟

فرشته رضایی/ چند ماهی است که تکاپوی اجرای پروژه های عمرانی در میان نمایندگان گیلانی تشدید شده است. هرچند این موضوع تنها اختصاص به نمایندگان این خطه ندارد، اما فعالیت های چند نماینده از ۱۳ نماینده گیلان قابل توجه است. قبلا هم در اینباره نوشته ام و اینبار نیز که فعالیت ها شدت یافته باید نوشت.
این نمایندگان محترم، یکی به دنبال ایجاد بندر چمخاله است، دو تا پیگیر ایجاد سد لاسک هستند، یکی ایجاد پاسگاه ویژه بانوان رشت! و الخ …
باید شکر خداوند را به جا آورد که در گیلان، این استان زیبای محروم آنقدر طرح و پروژه نیمه تمام و بر زمین مانده و مطالعه شده و نشده وجود دارد که هر یک از نمایندگان محترم بتوانند بخشی از کار را بگیرند و این مهم برای پر کردن رزومه نمایندگی در انتخابات بعدی کافی است. مانند اجرای سد لاسک که می تواند یادگار آنان در سالهای آتی باشد. علیرغم مخالفت ها این پیگیری ها ادامه دارد و کسی هم نگران پیامدهای بعدی و زیست محیطی و انسانی اش نیست.
جز این، بندری در شرق گیلان به نام چمخاله ساخته می شود که سرمایه گذار و نحوه اجرای آن مشخص نیست. از آن گذشته تاریخ گواهی می دهد این‌ پروژه ۱۵ سال قبل هم افتتاح شده بود که سرمایه گذار وقت به لطایف الحیلی فراری داده شد. در این اثنا به گفته‌ی کارشناسان حوزه دریایی، بندری که محدوده عمق آن تا شعاع ۵ کیلومتری به یک متر کاهش یافته به چه شیوه استفاده خواهد شد و سرمایه گذار چگونه بر روی آن کار خواهد کرد، محل بحث و نظر است.
از سوی دیگر نمایندگان دیگر با پیگیری برخی پروژه ها و اظهار نظرهای آتشین از fatf گرفته تا تیمهای استقلال و پرسپولیس و کشور سوریا و ونزوئلا و…. صحبت می‌کنند اما دریغ از یک نکته درباره مشکلات شهری و عمرانی و ..‌.
در این اثنا که برخی نمایندگان گیلان در پی تلاش اند و طرح‌های غیر واقع بینانه خود همچون توسعه بدون پشتوانه منطقی و توجیه اقتصادی شهرکهای صنعتی را پی می گیرند، کسی را یارای برخورد و تذکر با آنان نیست. استاندار گیلان هم در این هنگام به دلایلی چون احتمال نقصان جایگاه خود یا از دست رفتن آن، موضعی درخصوص برخی از این دست ندانم کاری ها نمی گیرد. از جمله در خصوص سد لاسک که تنها اشاره ای کوتاه کرده و اظهارنظر قطعی دولت را علیرغم مخالفت های بسیار گروههای مردمی، اعلام نمی کند . خود دولت و وزراء و رییس جمهور هم نمی‌تواند چون تریبون مجلس همواره روشن است و بازار استیضاح‌ها هم داغ!

این اقدامات جز نیات سیاسی و بهره برداری تبلیغاتی، مهمترین آسیبی را که متوجه شهروندان گیلانی می کند، عدم اعتماد و سست شدن امید به اجرای امور از سر خیرخواهی و چشم اندازهای روشن اقتصادی است.
بنابراین وقتی برخی از این نمایندگان از توسعه حرف می زنند مشخص است که دغدغه آنان چه مدل توسعه است و چرا در بین افکار عمومی این طرح ها جا خوش نمی کنند.
همین روزهاست که از طرح های عجیب و غریب دیگر بشنویم که بدون اینکه پشتوانه مالی، سرمایه گذار و… آن مشخص باشد، کلنگ افتتاح بخورند. در حالیکه قاطبه نمایندگان از کاهش بودجه امسال در کل کشور ابراز نگرانی می کنند و بودجه ۹۸ گیلان هم  ۵۸ درصد کاهش یافته و برخی از سرمایه گذاران خارجی و داخلی به دلیل تحریم ها و شرایط بروکراسی اداری انگیزه خود را از دست داده اند، بهتر است این نمایندگان کمی از نمایش پروژه های تبلیغاتی دست بکشند .‌چرا که تاکید خود دولت هم اتمام پروژه های نیمه تمام است نه افتتاح پروژه های جدید که مشخص نیست اتمام آن چند دهه طول بکشد؟
کاش در مجلس شورای اسلامی قانونی برای برخورد با افتتاح چنین پروژه های احساسی و شتابزده وجود داشت تا نمایندگان به کار اصلی خود یعنی تعیین شیوه های سیاستگذاری خوب، بپردازند.

 

انتشار یادداشت در کلانشهر به معنای تایید محتوای آن نیست و جهت اطلاع رسانی به مخاطبان منتشر می‌شود.

اشتراک گذاری:

نظر شما:

security code