معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

مراجعه مردان برای دریافت خدمت به مراکز جامع سلامت بسیار کم است


۱۳۹۷/۱۲/۰۶ - ۱۳:۴۰ | کد خبر: ۱۱۷۱ چاپ
مراجعه مردان برای دریافت خدمت به مراکز جامع سلامت بسیار کم است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه انتظار داریم سالانه 30درصد از مردان برای دریافت خدمت به مراکز جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کنند، گفت: این در حالی است که میزان مراجعه مردان به این مراکز بسیار کمتر است.

به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، محمد عباسی با اشاره به هفته ملی سلامت مردان اظهار کرد: هفته ملی سلامت مردان با شعار "مردان سالم‌‌تر؛ مردان فعال‌تر" با رویکرد و تاکید ویژه بر تحرک فیزیکی، در حال برگزاری است.

وی تصریح کرد: هفته سلامت مردان فرصت مناسبی برای آموزش عموم مردم در جهت بهبود وضعیت سلامت پسران و مردان جامعه، ترغیب برای مراجعه زودهنگام به پزشک، تشخیص و شروع به موقع درمان بیماری‌های شایع مردان، و در عین حال، فراهم کردن خدمات بهداشتی درمانی رایگان برای گروه‌های محروم از این خدمات است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: چاقی، اضافه وزن، اعتیاد، چربی خون و فشار خون پنج علتی هستند که سلامت مردان را در کنار حوادث ترافیکی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه سطح تحصیلات مردان جامعه به طور متوسط از سطح تحصیلات زنان بیشتر است، اما سواد سلامت در مردان کمتر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه براساس مطالعات مردان از لحاظ جسمی قوی‌تر از زنان هستند افزود: در عین حال میزان‌های مرگ و میر مردان در هر گروه سنی، در مقایسه با زنان، به مراتب بالاتر است. بخشی از این نابرابری ناشی از بی‌توجهی مردان به سلامت خود بوده و بخشی از آن نیز ناشی از رویکرد قهرمانانه در مردان است که به دلیل احساس رویین تنی و عدم نیاز به مراقبت و مداخله پزشکی، به دنبال درمان مشکلاتشان نمی‌روند. همچنین برخی فاکتورهای سبک زندگی از جمله رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی کافی، مدیریت استرس و کاهش رفتارهای پرخطر بر طول عمر مردان می‌افزاید. 

عباسی با بیان اینکه هر ساله بیش از ٣٦ میلیون نفر به دلیل عوامل خطر و بیماری‌های غیرواگیر می‌میرند که بیش از ٨٠ درصد این مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتد گفت: بیماری‌های غیرواگیر، عامل ٦٠ درصد از کل بار بیماری‌ها و ٧٣ درصد از تمام موارد مرگ تا سال ٢٠٢٠ برآورد شده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: در ایران نیز مطابق با گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ٢٠١٤، حداقل ٧٦ درصد از کل مرگ‌هایی که رخ می‌دهد به بیماری‌های غیرواگیر اختصاص دارد.

عباسی، چاقی و اضافه وزن، فشار خون، فعالیت فیزیکی ناکافی، هیپرکلسترولمی و اعتیاد، را پنج عامل عمده خطر عنوان کرد و افزود: این عوامل ٦٨ درصد از بار عوامل خطر و ١١ درصد از بار کل بیماری‌ها را در بر می‌گیرند.

وی با بیان اینکه براساس مطالعات انجام شده در سال 95 در گیلان 26.5 درصد از مردان دچار فشار خون بالا و 21.4 درصد مبتلا به هیپرکلسترولمی هستند اضافه کرد: حدود 40 درصد از مردان گیلانی مبتلا به کم تحرکی و 59.5 درصد به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند، همچنین 25.9 درصد از مردان گیلانی تنباکو و 23.8 درصد سیگار  استعمال می‌کنند.

عباسی با بیان اینکه بحث سلامت مردان در دنیا مبحث جدیدی است خاطرنشان کرد: طراحی و اجرای برنامه‌های مداخله‌ای برای دسترسی مناسب مردان به مراقبت‌های بهداشتی و پاسخ بهتر به نیازهای بهداشت ایشان، از اهم اولویت‌‌ها محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: یافته‌های مطالعات وزارت بهداشت بیانگر این نکته است که مردان ایرانی اطلاعات سلامت خود را به ترتیب42 درصد از رادیو و تلویزیون و 40.6 درصد از پزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی و 32.9 درصد از اینترنت کسب می کنند. 

عباسی با بیان اینکه انتظار داریم سالانه 30درصد از مردان برای دریافت خدمت به مراکز جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کنند، تاکید کرد: این در حالی است که میزان مراجعه مردان به این مراکز بسیار کمتر است. از طرفی82 درصد از جمعیت میانسالان استان تاکنون در سامانه سیب ثبت نام شده‌ اند و از این میان از ابتدای شروع مراقبت مردان 55.1 درصد از مردان حداقل یکبار دریافت خدمت کرده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: غربالگری سلامت مردان در همه مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های و خانه‌های بهداشت انجام می‌‌شود.