جدیدترین رده بندی از سرعت جهانی اینترنت منتشر شد

تنزل سه پله ای اینترنت ثابت ایران


۱۴۰۰/۰۱/۰۲ - ۲۱:۳۸ | کد خبر: ۱۲۴۳۹ چاپ
تنزل سه پله ای اینترنت ثابت ایران

کلانشهر: سال ۲۰۲۰ با همه‌گیری ویروس کرونا آغاز شد و همچنان تمام دنیا را درگیر کرده است؛ اتفاقی که به قرنطینه و خانه‌نشینی منجر شد تا اینترنت حکم پناهگاهی را پیدا کند که مردم از شر ویروس موذی به آن پناه ببرند. به این ترتیب بود که مشاغل به سمت دورکاری سوق پیدا کردند، کلاس‌های درس مجازی شدند و سرگرمی‌های آنلاین اقبال بیشتری یافتند تا در نهایت میزان مصرف اینترنت بیشتر و بیشتر شود. با این اوصاف اهمیت سرعت و کیفیت اینترنت افزایش پیدا کرد و به ضرورت دوران همه‌گیری تبدیل شد. در این میان کشورهایی که زیرساخت‌های بهتری داشتند توانستند با نیاز جامعه همراه شوند و طبیعتا روند تطابق با شرایط جدید را بهتر طی کنند.

جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی وب‌سایت اسپیدتست که به بررسی کیفیت و سرعت اینترنت کشورهای جهان تا پایان ماه فوریه گذشته پرداخته است، نشان می‌دهد که در دومین ماه سال‌جاری میلادی متوسط سرعت موبایل در سراسر جهان ۹۴/ ۴۶ مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت اینترنت ثابت جهان ۵۲/ ۹۷ مگابیت بر ثانیه بوده است. این در حالی است که در ژانویه سال جاری متوسط سرعت اینترنت موبایل در سراسر جهان ۷۴/ ۴۶ مگابیت بر ثانیه و متوسط جهانی سرعت اینترنت ثابت ۹۸/ ۹۶ مگابیت بر ثانیه بوده است. به عبارت دیگر در ماه فوریه متوسط سرعت جهانی اینترنت موبایل و ثابت نسبت به ماه گذشته اندکی رشد کرده است.

 

در ایران اما سرعت اینترنت ثابت کاهش و جایگاه کشور در این بخش سه پله هم سقوط کرده است. این درحالی است که سرعت اینترنت موبایل افزایش یافته است. براساس این گزارش متوسط سرعت موبایل ایران در ماه گذشته میلادی ۲۷/ ۲۵ مگابیت برثانیه بوده و جایگاه آن در رده‌بندی کشورها با یک پله صعود به جایگاه ۸۴ رسیده است. از سوی دیگر سرعت اینترنت ثابت ایران ۵۵/ ۱۹ مگابیت بر ثانیه اعلام شده، اما جایگاه ایران در این رده‌بندی سه پله سقوط کرده و در رده ۱۳۴ قرار گرفته است.

 

 امارات‌متحده‌عربی در جایگاه نخست

در دومین ماه ۲۰۲۱ میلادی، امارات‌متحده‌عربی با سرعت اینترنت موبایل ۱۶/ ۱۷۷ مگابیت برثانیه، مانند ماه گذشته در رده نخست قرار گرفت. در جایگاه دوم قطر با سرعت اینترنت ۱۵/ ۱۷۱ و در رده سوم کره جنوبی با سرعت ۴۱/ ۱۶۶ مگابیت برثانیه قرار گرفتند. طبق اطلاعات موجود در این فهرست، جایگاه قطر یک پله رشد و کره‌جنوبی یک پله سقوط کرد. رده‌های چهارم، پنجم و ششم این فهرست بدون هیچ تغییری نسبت به ماه قبل به چین (۶۲/ ۱۴۸ مگابیت برثانیه)، عربستان سعودی (۰۶/ ۱۱۹ مگابیت برثانیه) و نروژ (۰۱/ ۱۱۷ مگابیت برثانیه) اختصاص داشت.

 

استرالیا و هلند با سرعت‌های اینترنت موبایل ۳۴/ ۱۱۰ و ۳۴/ ۱۰۶ مگابیت برثانیه به ترتیب در رده‌های هفتم و هشتم قرار دارند. با این اوصاف جایگاه هر دو کشور نسبت به ماه گذشته یک پله صعود کرده بود. در رده نهم کویت با سرعت اینترنت موبایل ۰۸/ ۱۰۴ مگابیت برثانیه قرار دارد. البته جایگاه این کشور در رده‌بندی فوریه ۲۰۲۱ نسبت به ژانویه،دو پله سقوط کرده است. در رده دهم فهرست نیز بلغارستان با سرعت اینترنت موبایل ۷۲/ ۹۷ مگابیت برثانیه قرار دارد. جایگاه این کشور اروپایی نسبت به ماه گذشته سه پله رشد کرده است.

 

 پرسرعت‌ترین اینترنت ثابت جهان در سنگاپور

در رده‌های نخست و دوم این فهرست دو کشور سنگاپور (با سرعت ۵۹/ ۲۳۸ مگابیت برثانیه) و هنگ‌کنگ (۷۰/ ۲۳۱ مگابیت برثانیه) قرار دارند. جایگاه این دو کشور نسبت به ماه گذشته میلادی تغییری نکرده است. در رده سوم تایلند با سرعت ۷۰/ ۲۱۷ مگابیت بر ثانیه قرار دارد. این درحالی است که ماه گذشته این کشور در رده چهارم قرار داشت. رومانی نیز که در ژانویه در رده سوم بود در ماه فوریه یک پله سقوط کرد. سرعت اینترنت ثابت این کشور در این گزارش ۸۹/ ۲۰۵ مگابیت برثانیه ثبت شده است. دانمارک با سرعت اینترنت ۲۷/ ۱۹۷ مگابیت برثانیه در رده پنجم این فهرست قرار دارد که جایگاه آن نسبت به ماه ژانویه تغییری نکرده است. با این همه اما سه کشور اسپانیا (با سرعت ۵۰/ ۱۸۹ مگابیت برثانیه)، مجارستان (با سرعت ۵۲/ ۱۸۷ مگابیت برثانیه) و لیختن اشتاین (با سرعت ۴۶/ ۱۸۶ مگابیت برثانیه) که در رده‌های ششم، هفتم و هشتم قرار دارند، هرکدام نسبت به ماه گذشته سه پله صعود کرده‌اند. موناکو با سرعت ۴۸/ ۱۸۵ مگابیت برثانیه در رده نهم جای دارد که جایگاه آن نسبت به ماه گذشته دو پله سقوط کرده است. سرعت اینترنت ثابت فرانسه در ماه جاری به ۷۷/ ۱۸۴ مگابیت برثانیه رسید و این کشور در رده دهم قرار گرفت. جایگاه این کشور اروپایی در رده‌بندی چهار پله سقوط کرده است.