رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران (ناظر و مسوول کارآزمایی بالینی واکسن "رازی کوو پارس") گفت: مجوز اضطراری به این واکسن ایرانی به احتمال بسیار زیاد پس از ورود و انجام بخشی از فاز سوم کارآزمایی تعلق می‌گیرد.

احتمال صدور مجوز اضطراری برای واکسن کرونای رازی قوت گرفت

کلانشهر: دکتر جلیل کوهپایه زاده افزود: اخذ مجوز به این واکسن بعد از اتمام موفقیت آمیز فاز دوم آزمایش بالینی و پس از ورود و انجام بخشی از فاز سوم کارآزمایی انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر واکسن های ایرانی "کوو ایران برکت" و "پاستوکووک" مجوز اضطراری را دریافت کرده اند، یادآور شد: با توجه به تایید بی خطربودن، ایمنی زایی و موثر بودن واکسن رازی کوو پارس در مراحل اول و دوم کارآزمایی بالینی و نیاز شدید کشور به واکسن، وزارت بهداشت به احتمال بسیار زیاد اقدام به صدور مجوز اضطراری این واکسن می کند.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین گفت: براساس روال عادی، پس از اتمام کارآزمایی بالینی فاز سوم برای بررسی و تحلیل نتایج اولیه حداقل ۲ ماه زمان نیاز دارد، ولی مسوولان نظام سلامت به دلایلی از جمله اضطرار می توانند مجوز استفاده واکسن را زودتر صادر کنند که این کار برای ۲ واکسن ایرانی کرونا انجام شده است.

 

کوهپایه زاده تعداد داوطلبان مرحله دوم واکسن رازی کوو پارس را ۵۰۰ نفر اعلام کرد و ادامه داد: واکسن رازی کوو پارس مرحله دوم کارآزمایی بالینی خود را با موفقیت به اتمام رسانده است.

 

وی اظهار داشت: پیش بینی می شود مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس هم با موافقت سازمان غذا و دارو در روزهای آینده اجرا شود.

 

به گزارش ایرنا، واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سخت ترین پروتکل های داخلی درحال ساخت است. مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در این واکسن از روش پروتئینی نوترکیب برای تولید آن استفاده کرده است.

 

این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا اوایل فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، فروردین ماه دزسنجی و فرمولاسیون انجام و آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان آغار شد. در خرداد ماه تزریق به میمون و ارزیابی ایمنی زایی و بی خطری در این حیوان انجام شد و اواخر مرداد ماه ۹۹ پرونده به سازمان غذا و دارو ارسال شد.

 

کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس با تزریق به ۲ داوطلب مرد با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مسوولان و محققان دهم اسفند ماه ۹۹ در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.

 

دانشگاه علوم پزشکی ایران ناظر و مسوول کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس است و مرحله دوم کارآزمایی بالینی این واکسن هم به اتمام رسیده و برنامه ریزی های لازم برای اجرای مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس انجام شده است.

نظر شما:

security code