مدیرکل محیط زیست گیلان‌ هم با اشاره به اینکه ۳۰ درصد آلودگی های تالاب انزلی مربوط به فاضلاب های صنعتی است، گفت: برای ساخت تصفیه خانه شهرک صنعتی رشت ۱۴۰میلیارد تومان اعتبار تصویب شده است.

۳۰ درصد آلودگی های تالاب انزلی مربوط به فاضلاب های صنعتی است/لزوم  اولویت بندی عملیات احیای تالاب انزلی
کلانشهر:حمزه عشوری صبح شنبه در جلسه بررسی چالش های احیای تالاب انزلی اظهار کرد: بیش از ۳۰ درصد از آلودگی تالاب انزلی توسط فاضلاب های شهرک صنعتی رشت ایجاد می شود.

وی با اشاره به تصویب اعتبار ۱۴۰ میلیارد تومانی برای ساخت تصفیه خانه شهرک صنعتی رشت در از سوی صندوق ملی محیط زیست افزود: محیط زیست در نظر دارد که رقم این اعتبار به ۲۵۰ میلیارد تومان برسد.

عشوری تاکید کرد: تخصیص اعتبار منوط به ارائه تضامین لازم از سوی شهرک صنعتی رشت به سازمان محیط زیست است.

عشوری ادامه داد: محیط زیست بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای آموزش تخصیص داده است.

نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اولویت بندی برنامه های احیای تالاب انزلی گفت: شنبه بازار روگا توسط شهرداری باید دیواره سازی شود.

احمد دنیامالی هم پیش از ظهر شنبه در نشست بررسی چالش های احیای تالاب انزلی اظهار کرد: خود پالایی تالاب انزلی بهترین مزیت برای احیای آبراهه های تالاب انزلی است.

وی بابیان اینکه اسکله شماره ۱۰ مانع جدی جریان آب در بندرگاه است، افزود: این اسکله توسط سازمان بنادر و دریانوردی در دهه ۷۰ و در زمان بالا آمدن آب دریای خزر برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب به کشتی ها ساخه شده بود.

دنیامالی با تاکید بر لزوم اقدام آگاهانه با توجه به منابع موجود تصریح کرد: ۸۰۰ قایقران انزلی از این تالاب ارتزاق می کنند و باید این تالاب را زنده نگه داشت.

وی با اشاره به ضرورت حفظ ذخایر توسط شیلات گفت: در صورت راه اندازی تصفیه خانه شهرک صنعتی رشت ۳۳ درصد از آلایندگی‌تالاب از بین می رود.

نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت لایروبی شنبه بازار روگا به دلیل حفظ سلامت شهروندان گفت: با توجه به خشک شدن این روگا و ورود فاضلاب به آن سلامت شهروندان در خطر است و باید ضلع جنوبی شنبه بازار روگا توسط شهرداری دیواره سازی شود.

دنیامالی تصریح کرد: باید عملیات احیای تالاب انزلی اولویت بندی شود و با توجه به منابعی موجود از آن استفاده شود.

وی اضافه کرد: می بایست با استفاده از تخصص و تجربه محققان و دانشگاه گیلان در راستای تبدیل سنبل آبی به مصارف دامی بررسی و تحقیق شود و در صورتی که مانند گیاه آزولا این موضوع تایید شود مردم خود این گیاه را ریشه کن می کنند.