کاش این دستور خوب در سراسر گیلان اجرا شود

دادستان صومعه سرا پرده نویسی و بنر تبریک و تسلیت را ممنوع کرد


۱۴۰۲/۰۷/۲۹ - ۱۴:۵۶ | کد خبر: ۳۷۵۷۱ چاپ

 هرازگاهی انتشار عکسی از تبریک و تسلیت و تقدیر این قبیل بنر و پرده در شبکه‌های اجتماعی باعث واکنش‌های طنز آمیز مردم ایران می‌شود. به گونه‌ای که برخی نیز صومعه سرا را به طنز «پایتخت پرده نویسی جهان» معرفی می‌کنند.

دادستان صومعه سرا پرده نویسی و بنر تبریک و تسلیت را ممنوع کرد
اختصاصی کلانشهر: نصب بنر و پرده به هر مناسبتی سال‌هاست به یکی از عادت‌های ترک نشدنی شماری از مردم و برخی ارگان‌های دولتی و خصوصی ایران تبدیل شده است.

هر چند طی سال‌های گذشته و به دلیل نفوذ شبکه‌های اجتماعی این موضوع در بعضی مناطق شهری و روستایی کمتر شده است اما همچنان تعدادی از مدیران و برخی از مردم عادت عجیب خود را ترک نمی‌کنند.

صومعه سرا یکی از مناطق گیلان است که همچنان پرده نویسی‌های تبریک و تسلیت در آن محبوبیتی عجیب دارد. هرازگاهی انتشار عکسی از تبریک و تسلیت و تقدیر این قبیل بنر و پرده در شبکه‌های اجتماعی باعث واکنش‌های طنز آمیز مردم ایران می‌شود. به گونه‌ای که برخی نیز این شهر را به طنز «پایتخت پرده نویسی جهان» معرفی می‌کنند.

یکی از این موارد که طی روزهای اخیر بازتاب‌های طنزآمیزی در شبکه‌های اجتماعی داشت بنر تبریک قبولی یک دانش آموز در دانشگاه پیام نور صومعه‌سرا است. این بنر تبریک که قطعا از روی محبت و ایجاد انگیزه بوده اما برای بسیاری این سوال را ایجاد کرده بود که حضور در دانشگاه پیام نور رقابتی نیست و لزوما نیازی به کنکور و قبولی ندارد. همین موضوع درباره مدیران و نمایندگان مجلسی که طبق وظایف خود قدمی برای عمران شهری و روستایی برمی‌دارند اما بلافاصله باید با بنر و صرف بودجه‌ از آنها تشکر شود هم صادق است.

حالا چند روز قبل هادی بشری دادستان عمومی و انقلاب شهرستان صومعه سرا به بخشداران و شهرداران صومعه سرا، گوراب زرمیخ، تولم شهر طاهر گوراب و ضیابر دستور داد علاوه بر جمع آوری پرده‌ها و بنرهای فعلی تبریک و تسلیتِ افراد حقیقی و حقوقی از سطح شهر و روستاها زین پس از نصب این پرده و بنر خودداری کنند.

در دستوردادستان صومعه سرا آمده است: در سطح شهرستان شاهد نصب گسترده انواع بنرها با موضوع تبریک و تسلیت شهروندان می باشیم که چیزی جز خودنمایی‌های کاذب و شکاف اجتماعی ندارد؛ محیط عمومی متعلق به اشخاص نیست که تصاویر خود را در معرض دید عموم قرار دهند و باعث آزردگی عمومی در سطح شهر شوند و در بسیاری از موارد این موضوع باعث از دست رفتن تمرکز رانندگان و بروز حوادث می‌شود.

در بخش دیگری از بخشنامه دادستان آمده است: نصب گسترده انواع بنرهای تقدیر و تشکر از مسئولان در خصوص انجام وظایف قانونی‌شان و از سویی نصب بنرهایی در قالب انتصاب مدیران در سطح شهر و روستا که اقداماتی در جهت پیشبرد امور ادارات و دستگاهها و مساعدت به انجام اقدامات عمرانی در شهر و روستاها می نمایند هزینه‌هایی بر بیت المال وارد می‌نماید که این هزینه را می‌توان در راستای خدمت هر چه بهتر به مردم نجیب شهرستان صرف نمود و موجبات رضایتمندی مردم را فراهم آورد.

بشری در ادامه یادآور شده است: اگر منظور از قبول مسؤولیت تنها خدمت رسانی به مردم است دیگر جایی برای نصب ده‌ها بنر در سطح شهر و روستا وجود ندارد و اگر مسؤولی کاری را برای مردم انجام داده در راستای انجام وظایف ذاتی بوده و تشکر کردن از او به وسیله بنرهایی که هزینه‌هایی در بر دارد معنی خاصی ندارد و در ذهن عموم مردم جز اسراف و صرف هزینه‌های نادرست و حیف و میل بیت‌المال چیزی به جا نمی‌گذارد.

 در پایان این بخشنامه، دادستان دستور ممنوعیت را اینگونه ابلاغ کرده است: در راستای پیشگیری از وقوع جرم و حفظ حقوق عامه مقرر است به شوراهای شهر و روستا و دهیاران ابلاغ شود از نصب بنر، پارچه نوشته در هر زمینه در سطح شهر و روستاها جدا پرهیز شود و ظرف یک هفته نسبت به جمع آوری پرده‎‌ها و بنرها در سطح شهر و روستاها اقدام در غیر اینصورت وفق مقررات قانونی با متخلفین برخورد لازم صورت خواهد گرفت.

باید منتظر ماند و دید تا یک هفته آینده ارگان‌های مورد عتاب و خطاب دادستان صومعه سرا توجهی به این دستور رسمی می‌کنند یعنی علاوه بر جمع آوری پرده‌های فعلی این عادتِ محبوب را در مناطق شهری و روستایی ترک می‌کنند یا خیر.

نظر شما:

security code