بعد از بی احترامی جنجال برانگیز نماینده افغانستان در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

هیأت طالبان امروز به سرود ملی ایران احترام گذاشت


۱۴۰۳/۰۶/۳۰ - ۱۶:۵۲ | کد خبر: ۴۷۷۶۲ چاپ

حدود 24ساعت بعد از جنجالی که نماینده طالبان در مراسم افتتاحیه کنفرانس «وحدت اسلامی» در تهران برپا کرد و  هنگام پخش سرود ملی ایران از جای خود برنخاست،عصر امروز نماینده افغانستان هنگام پخش سرود ملی ایران در برج میلاد تهران از جای خود بلند شد

کلانشهر: پس از تذکر حسن کاظمی قمی سفیر ایران در افغانستان به طالبان مبنی بر رعایت اصول دیپلماتیک، در نشست امروز اعضای کنفرانس بین المللی اسلامی به میزبانی شهرداری تهران در برج میلاد، هیات طالبان در هنگام پخش سرود ملی ایران ایستادند و ادای احترام کردند.

روز گذشته نماینده طالبان با حضور در سی و هشتمین «همایش بین المللی وحدت اسلامی» در خاک ایران و در تهران، برخلاف سایر حاضران در همایش، به احترام سرود جمهوری اسلامی از جای خود بلند نشد.

یک روز پیش از این، پاکستان هم اعتراض شدید خود را به مقامات افغانستان به دلیل «بی احترامی» به سرود ملی اش ابلاغ کرد.
این اعتراض به دیپلمات های طالبان بود که در زمان پخش سرود ملی پاکستان در یک مراسم، نشسته ماندند و از صندلی برنخاستند.
کنسولگری حکومت طالبان در پیشاور از این اقدام حافظ محب الله شاکر، سرپرست این کنسولگری دفاع و توضیح داده بود که این تصمیم به دلیل وجود «موسیقی» در سرود ملی پاکستان بوده.
طالبان شنیدن موسیقی را حرام می دانند و بعد از قدرت رسیدن در افغانستان، سازهای هنرمندان را شکستند و بسیاری از آنها را بازداشت کردند و تعداد زیادی از آنها هم از افغانستان مهاجرت کردند.

احترام نگذاشتن نماینده طالبان در کنفرانس وحدت کشورهای اسلامی با واکنش های مختلفی از سوی کابران فضای مجازی،رسانه ها و چهره های سیاسی مواجه شد. موضوعی که باعث واکنش وزارت خارجه نسبت به طالبان شد.

در همین ارتباط شیخ عزیزالرحمن منصور، معاون حج و اوقاف دولت طالبان صبح امروز درباره عدم برخاستن از جا هنگام قرائت سرود ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: ما طبق عرف و سنت خود عمل کردیم.

بعد از عذرخواهی طالبان از ایران، دبیر شورای اطلاع رسانی دولت گفت عذرخواهی نماینده طالبان نتیجه ممارست رسانه ها و پیگیری مسئولان وزارت خارجه است. حمید گلزاری دبیر شورای اطلاع رسانی دولت درباره عذرخواهی نماینده طالبان از ملت ایران، نوشت:عذرخواهی نماینده طالبان بابت اقدامش در کنفرانس وحدت اسلامی هنگام پخش سرود ملی کشورمان، نتیجه ممارست رسانه ها و پیگیری مسئولان وزارت امور خارجه است.

باید قدردان همکاران رسانه ای بود که هرجا پای ایران در میان است به وظیفه خود عمل کردند. وفاق یعنی همین کنار هم بودند.