انعقاد قرارداد مرمت عمارت «رفیع خلیل»رشت/لزوم احیای بناهای میراثی

اعضای شورای شهر رشت در نشستی از انعقاد قرار داد مرمت عمارت «رفیع خلیل» خبر داد و خواستار احیای بناهای میراثی شهر رشت شدند.
به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از مهر، بعدازظهر سه‌شنبه شهرود امیرانتخابی مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با رئیس شورای شهر رشت و رئیس کمیسیون فرهنگی شورا دیدار و گفتگو کرد. این دیدار با هدف تغییر کاربری عمارت بلدیه به موزه شهر و عمارت خلیل رفیع به موزه مشروطه که در تملک شهرداری است صورت گرفت.

رئیس شورای شهر رشت در این دیدار با اشاره به تخلیه بخش اداری عمارت خلیل رفیع، اظهارکرد: قرارداد مرمت این عمارت نیز منعقد شده است و به‌کمک میراث فرهنگی به موزه مشروطه تغییر کاربری می یابد.

امیرحسین علوی به بازسازی مزار دکتر حشمت اشاره کرد و افزود: ساخت یادمان دکتر حشمت با هماهنگی و نظارت میراث فرهنگی و با هزینه شهرداری در حال انجام است. 

قرارداد مرمت عمارت بلدیه تنظیم می شود

در ادامه این دیدار مسئول بناهای تاریخی شورای شهر رشت نیز با اشاره به فرآیند اداری طی شده برای تغییر کاربری عمارت خلیل رفیع، گفت: براساس مصوبه میراث فرهنگی در اسفند سال گذشته، این عمارت قرار است پس از مرمت به‌عنوان موزه مشروطه تغییر کاربری یابد.

مهری شیرمحمدی افزود: اساسنامه نحوه اداره ساختمان نیز آماده و به تصویب شورا رسیده و برای جانمایی و تجهیز بنا و همچنین پیوستن به شبکه موزه‌های کشور نیازمند همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی گیلان هستیم.

وی در مورد مرمت ساختمان بلدیه و اینکه براساس مصوبه میراث فرهنگی عمارت بلدیه به موزه شهر تبدیل می شود اشاره و تصریح‌کرد: در حال حاضر قرارداد مرمت عمارت رفیع با شرکت مشاور مورد تایید میراث منعقد شده و طرح مرمت عمارت بلدیه نیز در آستانه تنظیم قراداد است.

پروژه فرهنگی شهر رشت تعریف شود

محمدحسن عاقل منش رئیس کمیسیون فرهنگی شورا نیز مجموعه بناهای میراثی شهر رشت را هویت این شهر دانست و گفت: بناهای تاریخی و میراث شهر رشت باید احیا شود.

وی تأکید کرد: باید پروژه فرهنگی برای شهر تعریف شود تا بتواند آورده اقتصادی داشته باشد.

لزوم احیای بناهای میراثی رشت

عضو شورای شهر رشت در ادامه این دیدار اظهارکرد: با وجود مواهب طبیعی، گیلان از فقیرترین استان‌ها است و رودخانه‌های رشت که می تواند پتانسیل گردشگری باشد، امروز بسیار آلوده است.

احمد رمضانپور با بیان اینکه توسعه حرم بقعه خواهر امام رضا(ع) یک فرصت گردشگری است، تصریح‌کرد: عدم هماهنگی مدیریت شهری و میراث فرهنگی سبب شد در طرح بازآفرینی حریم خواهر امام، حکم جلب مدیریت شهری صادر شود. اگر قرار است گیلان به‌عنوان یک جایگاه فرهنگی و گردشگری تعریف شود، باید بناهای میراثی را احیا و تغییر کاربری داد.