نگاهی به بیماری های کشنده در طول تاریخ:

آیا کرونا، تنها قاتل انسان است؟


۱۳۹۸/۱۱/۱۵ - ۱۳:۱۸ | کد خبر: ۵۳۲۷ چاپ

کلانشهر / گروه چندرسانه ای: این روزها در همه جهان صحبت از کروناست. ویروسی که در چین به وجود آمد و به سرعت در سراسر جهان شیوع پیدا کرد. در هزاره جدید هم بیماری‌هایی نظیر سارس، سرخک و ایدز بیماری‌های واگیرداری بودند که تعداد زیادی از انسان‌ها را درگیر خود کردند. موج بیماری کرونا در شهر ووهان چین آغاز شد و تاکنون بیش از یازده هزار نفر به آن مبتلا شده‌اند. تخمین زده می‌شود که حدود دو درصد از مبتلایان به این بیماری جان خود را از دست بدهند. تا این لحظه درمانی برای کرونا پیدا نشده است و محققان در تلاشند تا واکسن این بیماری ویروسی را بسازند. درحالی که بسیاری از رسانه‌ها در سراسر جهان درحال آموزش راه‌های مقابله با این بیماری هستند، بد نیست نگاهی هم به چند بیماری واگیردار و خطرناک بیندازیم که در طول تاریخ، زندگی انسان را تحت تاثیر قرار دادند

طاعون سیاه 

موج طاعون سیاه از آسیای میانه شروع شد و به مرور به سمت اروپا رفت تا اینکه کل اروپا را بین سال‌های 1347 تا 1350 در بر گرفت. تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری مشخص نیست ولی تخمین زده می‌شود که احتمالا حدود 25 میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر این بیماری شدند. یعنی بین یک چهارم تا یک سوم جمعیت کل اروپا.

اما طاعون سیاه به صورت ناخواسته خدماتی هم به بشریت ارائه کرد! این بیماری با مرگ و میر گسترده خود در اروپا موجب کمبود نیروی انسانی شد که با ساخت ماشین‌آلات زمینه را برای وقوع انقلاب صنعتی مهیا کرد. 

 

وبا 

این بیماری از هند شروع شد و بین سال های 1846 تا 1860 در سراسر جهان شیوع پیدا کرد و  باعث مرگ حدود یک میلیون نفر شد. وبا در این دوره توسط جهانگردان و نظامیان به ایران هم وارد شد

 

آنفولانزای اسپانیایی 

آنفولانزای اسپانیایی که بین سال‌های 1918 تا 1920 شیوع پیدا کرد باعث آلوده شدن حدود 500 میلیون نفر شد. بر اثر این بیماری بین 3 الی 6 درصد کل جمعیت کره زمین یعنی چیزی بین 50 تا 100 میلیون انسان کشته شدند. این بیماری کشنده‌ترین بیماری واگیردار تاریخ هم به حساب می‌آید که در ایران 8 الی 22 درصد جمعیت در اثر ابتلا به آن جان باختند. 

 

آنفولانزای اسپانیایی 

آنفولانزای آسیایی بین سال‌های 1956 تا 1958 اتفاق افتاد و از سنگاپور آغاز شد. طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی حدود 2 میلیون نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به این بیماری جان باختند. 

 

* مشاهده ویدیو های کلانشهر با ترافیک نیم بها محاسبه می‌گردد.