تعطیلی دو روزه ادارات، بانک ها و مراکز آموزشی هرمزگان و بوشهر در پی افزایش دما و ضرورت مدیریت مصرف انرژی، بار دیگر این پرسش را مطرح کرده است که آیا با تداوم گرمای هوا و تشدید ناترازی برق، سایر استان های کشور نیز در روزهای آینده با تصمیمات مشابه روبه رو خواهند شد؟

باز هم تابستان داغ و بحران برق؛ بازگشت تعطیلی های سراسری با تعطیلی ۲روزه هرمزگان و بوشهر کلید خورد؟
اختصاصی کلانشهر: در پی افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق، استانداری هرمزگان از تعطیلی تمامی دستگاه های اجرایی، بانک ها و مراکز آموزشی این استان در روزهای سه شنبه ۲۳ و چهارشنبه ۲۴ تیرماه خبر داد.همچنین استانداری بوشهر اعلام کرد به‎ دلیل گرمای هوا و حفظ پایداری شبکۀ برق تمامی ادارات این استان روز چهارشنبه ۲۴ تیرماه تعطیل هستند.همچنین ساعت کاری ادارات در روز سه شنبه ۲۳ تیرماه تا ساعت ۱۱ خواهد بود.

بر اساس اعلام محمدرضا پاکروان، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری هرمزگان، این تصمیم با موافقت استاندار و در چارچوب مصوبه کارگروه انرژی استان، با هدف مدیریت مصرف انرژی و کاهش فشار بر شبکه برق اتخاذ شده است.

هرچند مراکز امدادی، درمانی، خدمات رسان و برخی شعب منتخب بانک ها به فعالیت خود ادامه خواهند داد، اما این تعطیلی بار دیگر موضوع تاثیر گرمای تابستان و ناترازی تولید و مصرف برق را در کانون توجه قرار داده است.

در سال های گذشته نیز همزمان با اوج گیری دما، برخی استان های کشور به صورت مقطعی اقدام به کاهش ساعات کاری ادارات یا تعطیلی موقت دستگاه های اجرایی و همچنین واحدهای تولیدی کرده بودند؛ اقدامی که با هدف کاهش مصرف برق در ساعات اوج بار انجام شد اما نارضایتی شهروندان را به دنبال داشت.شهروندانی که معتقدند با قطع برق فقط زندگی روزمره آنان تحت تاثیر قرار نمی گیرد و کسب و کارشان هم به شدت متضرر می شود.

اکنون با تداوم موج گرما در بسیاری از مناطق کشور و افزایش مصرف تجهیزات سرمایشی، این احتمال مطرح شده است که در صورت ادامه شرایط کنونی، استان های دیگر نیز برای مدیریت مصرف انرژی به سمت اجرای سیاست هایی مشابه، از جمله تغییر ساعات کاری یا تعطیلی موقت ادارات، حرکت کنند.

با این حال، تاکنون تصمیمی رسمی درباره تعطیلی سایر استان ها اعلام نشده و هرگونه اقدام در این زمینه منوط به شرایط شبکه برق، میزان مصرف انرژی و تصمیم گیری ستادهای استانی مدیریت بحران و کارگروه های انرژی خواهد بود.

ادامه روند افزایشی دما و تداوم ناترازی برق در هفته های پیش رو می تواند احتمال اتخاذ تصمیمات مشابه در دیگر استان ها را افزایش دهد؛ موضوعی که ممکن است تابستان امسال را نیز به یکی از دوره های پرتکرار تعطیلی های ناشی از مدیریت مصرف انرژی تبدیل کند.