به دنبال توضیح سخنگوی قوه قضاییه درباره احکام اعتراضات آبان ۹۸

هشتگ «اعدام نکنید» در توییتر ترند اول جهان شد / واکنش ستاد حقوق بشر قوه قضاییه


۱۳۹۹/۰۴/۲۵ - ۱۳:۰۱ | کد خبر: ۸۰۰۸ چاپ
هشتگ «اعدام نکنید» در توییتر ترند اول جهان شد / واکنش ستاد حقوق بشر قوه قضاییه

کلانشهر: خبر نهایی شدن حکم اعدام سه جوان معترض حادثه آبان‌ماه سبب واکنش کاربران توییتر فارسی شد.
اصفهان امروز نوشت: امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی سه جوانی هستند که پس از حوادث و اعتراضات آبان‌ماه ایران به خاطر گرانی بنزین، به اعدام محکوم شدند.
این حکم، سبب ایجاد موجی از واکنش‌های کاربران فضای مجازی به ویژه توییتر فارسی شد. کاربران با هشتگ «اعدام‌ نکنید»، حاکمیت، قوه قضائیه و شخص سیدابراهیم رئیسی را مخاطب توییت‌های خود قرار دادند.
این هشتگ به مدت ۲ ساعت، هشتگ نخست جهان شده بود. این هشتگ در آلمان ترند اول، در کانادا ترند دوم و در بریتانیا تا رده نهم رسید. در آمریکا اما هشتگ «اعدام‌ نکنید» نتوانست جزو ۱۰ هشتگ نخست قرار گیرد.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه نیز درباره تایید حکم اعدام این سه نفر در نشست خبری خود گفت: «این حکم بعد از فرجام‌خواهی متهمان و وکلای مدافع به تایید دیوان عالی کشور رسیده و به دادسرا اعاده شد. اینکه حکم اجرا شود یا نشود ممکن است در فرآیند قانونی دادرسی‌های فوق‌العاده یا اعمال ماده ۴۷۷ یا هر موجب قانونی تغییر کند. خبر تایید حکم صحت دارد.»

 

این درحالی است که ایرنا خبری از قول ستاد حقوق بشر قوه قضاییه منتشر کرده است و در آن صدور حکم اعدام برای سه نفر از معترضان آبان ماه تکذیب شده و ابتلای نرگس محمدی به کرونا نیز رد شده است. ایرنا نوشت: به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، این اقدام و جریان رسانه‌ای در حالی صورت گرفت که بر مبنای توضیحات صریح سخنگوی دستگاه قضا، اساسا دلیل و سبب دستگیری این افراد، اقدام به سرقت مسلحانه و تهدید یکی از شهروندان بوده که پس از دستگیری این افراد، فیلم‌های آتش زدن بانک‌، اتوبوس و سایر اموال عمومی در تلفن همراه آنان پیدا شده و مشخص شده این دو نفر، از اراذل و اوباشی بوده‌اند که مسیر اعتراض مردم به برخی مشکلات اقتصادی در کشور را منحرف کرده و به سمت آشوب برده‌اند.

یعنی اساسأ صدور حکم اعدام برای این دو نفر، ارتباطی با اعتراضات آبان ماه سال 98 ندارد و به دلیل «اقدامات مجرمانه» و «تهدید امنیت شهروندان» صادر شده است.

از سوی دیگر، همین جریان رسانه‌ای در روزهای گذشته با انتشار یک نامه‌ دروغین، خبر از ابتلای یکی از زندانیان در زندان زنجان به نام خانم «نرگس محمدی» به بیماری کرونا و عدم توجه مقامات زندان به مسیر درمان وی دادند.

به دنبال انتشار همین خبر، موجی از هشتگ‌های «شکنجه با کرونا» در فضای مجازی منتشر شد؛ تا جایی که برخی از سازمان‌های بین‌المللی هم نسبت به این مساله واکنش نشان دادند. چند روزی این موج اینترنتی رسانه‌ای ادامه داشت تا اینکه با اعلام رسمی رئیس سازمان‌ زندان‌ها مشخص شد که این خبر از اساس کذب است.

پس از این تکذیبیه بود که همراهان و خانواده‌ نرگس محمدی هم با تغییر ادبیات خود، از سرماخوردگی و از دست رفتن حس بویایی وی و «احتمال» ابتلای او به کرونا گفتند؛ مسیری که تا چند روز پیش به صورت قطعی از ابتلای او به کرونا و عدم رسیدگی مسئولان زندان به بیماران کرونایی خبر می‌داد.

اگرچه از دستگاه قضایی کشور انتظار می‌رود تا با اطلاع‌رسانی شفاف و به موقع، اجازه‌ میدان‌داری را به جریانات رسانه‌ای ضدانقلاب ندهد اما فعالان شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی نیز باید این مساله را در نظر داشته باشند که جریان ضدانقلاب به دنبال بهره‌برداری سیاسی از سیاه‌نمایی وضعیت حقوق بشر در ایران در آستانه‌ تصمیم‌گیری شورای امنیت سازمان ملل درباره‌ اتمام تحریم تسلیحاتی کشورمان است و این اقدامات نیز نه از سر دلسوزی برای جان شهروندان ایرانی بلکه پروژه‌ای در خدمت دولت آمریکاست.