کلانشهر: یادداشت / مصطفی داننده: سعید حدادیان مداح معروف پایتخت که جلسه محرم‌اش را برخلاف دیگر مداحان، قبل از طلوع آفتاب در حسینه امام حسن مجتبی در خیابان آزادی تهران برگزار می‌کند، در آستانه عزاداری امام حسین(ع) و در روزهایی که کرونا از در و دیوار شهرها بالا می‌رود گفته است: «حتی اگر قرار باشد کسی بمیرد کسانی هستند که بخواهند جانشان را برای این مراسم بدهند. اجازه جان ما که دست خودمان است. من امسال با هرشرایطی دسته عزاداری بزرگی از میدان آزادی تا میدان انقلاب به راه می‌اندازم.»

آقای حدادیان! اختیار جان خودتان را دارید نه دیگران را

اول باید به این آقای مداح گفت، شما چه کاره هستید  که فکر می‌کنید فراتر از قانون و دیگران می‌توانید دسته راه بیندازید و یکه تازی کنید؟ مگر این کشور قانون ندارد؟ مگر طبق فرمایش مقام معظم رهبری همه در زمینه کرونا نباید تابع نظرات ستاد مبارزه با کرونا باشیم؟

چرا فکر می‌کنید شما فراتر از تمام قانون‌ها هستید و برتر از دیگران؟ بین شما و دیگر مردمان هیچ تفاوتی وجود ندارد.

شما هم باید تابع قانون باشید و سعی نکنید با توجه به علاقه مردم به دستگاه اباعبدالله الحسین، آنها را در برابر مسئولان تصمیم گیر قرار بدهید. جان مردم این روزها مهم‌تر از هر مسئله دیگری است.

دوم، اینکه اگر شما دوست دارید بمیرید، به ما مربوط نیست اما مرگ کرونایی تنها مربوط به یک نفر نیست، یک جامعه را درگیر می‌کند. کادر درمانی جان‌اش را دوست دارد و ممکن است به راحتی توسط شما مبتلا به کرونا شوند. گناه آنها چیست؟

ممکن است همین دسته عزاداری که جنابتان فرموده‌اید یک شهر را دچار بیماری کند. آیا می‌تواند در دنیای دیگر پاسخ‌گوی جان آدم‌ها باشید؟ می‌توانید مسئولیت آه یک مادر را به عهده بگیرید؟

می‌دانید، مثل آدمی می‌مانید که در قایقی نشسته است و جایی که خود نشسته است را سوراخ می‌کند غافل از آن که سوراخ شدن قایق یعنی غرق شدن همه نه یک نفر.

کرونا جماعت را دوست دارد و به راحتی خود را پخش می‌کند. واقعا چگونه می‌شود شور مستمعان جلسه را کنترل کرد و اجازه نداد نفس‌های آنها به یکدیگر برسد؟

سوم، مردم ایران امام حسین(ع) را دوست دارند. به ابوالفضل او عشق می‌ورزند. می‌‌شود با گرفتن تصمیم‌ درست، هم جان مردم را حفظ کرد و هم مراسم محرم را برگزار کرد. هیات‌های خانگی بهترین گزینه برای ایام محرم است. مردم در خانه‌های خود و از طریق فضای مجازی به عزاداری بپردازند، درست مثل ماه رمضان.

بیایید امسال محرم به جای شور مداحی، یک جمله امام حسین (ع) خطاب به لشگر یزید را با توجه به وضع جامعه امروز ما برای مردم تبیین کنید. بگویید چرا امام خطاب به لشگر یزید گفت:« همه شما از من نافرمانى مى‌کنید و به سخنان من گوش نمى‌دهید؛ زیرا شکم‌هایتان از حرام پر شده و بر دل‌هایتان مُهر [غفلت] خورده است.» (بحارالانوار، ج45)

شاید وضعیت جامعه امروز ما به شدت نزدیک به این جمله امام حسین(ع) باشد. دادگاه‌هایی که برای فساد اقتصادی برپاست، گوشه ای از حکایت مال‌های حرامی است که شکم‌ها را پر کرده است.

چهارم، در خلوت خودتان، جایی که سبک‌ها وشعرهای مداحی را تمرین می‌کنید، کلاه‌تان را قاضی کنید و ببیند اگر یکی از امامان بعد از امام حسین(ع) اینجا بود، برای محرم و عزاداری جّد بزرگوارشان چه تصمیمی می‌گرفت؟





انتشار یادداشت در کلانشهر، به معنای تائید و یا رد محتوی آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان منتشر می‌شود

نظر شما:

security code