گیلان؛ رتبه اول کشور در شاخص بهره مندی از تلفن همراه

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان با بیان اینکه شاخص بهره مندی تلفن همراه گیلان 130 درصد است که در جایگاه اول کشور قرار دارد، تصریح کرد: بیش از 3 میلیون و 100 هزار مشترک تلفن همراه در استان داریم.

به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، فرزاد توکلی ضمن گرامیداشت فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب، اظهار کرد: تلفن ثابت، تلفن همراه، فناوری اطلاعات، پست، اداره کل زیرساخت و شرکت‌های خصوصی ارائه‌کننده سرویس و خدمات اینترنتی به عنوان زیر مجموعه‌های وزارت ارتباطات در استان‌ها و با هماهنگی این اداره کل نسبت به ارائه خدمات به مشترکین اقدام می‌کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان با بیان اینکه گیلان رتبه 8 شاخص تلفن ثابت را در کشور دارد، افزود: در حال حاضر حدود یک میلیون و 400 هزار خط تلفن ثابت در استان داریم که ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان 40 درصد است.

وی با بیان اینکه 2 هزار و 544 روستا دارای ارتباط در استان داریم، گفت: شاخص بهره مندی روستا‌های استان از امکانات ارتباطی 98 درصد است، همچنین 1669 روستای گیلان دارای اینترنت پرسرعت هستند.

توکلی، با بیان اینکه شاخص بهره مندی تلفن همراه گیلان 130 درصد است که در جایگاه اول کشور قرار دارد، تصریح کرد: بیش از 3 میلیون و 100 هزار مشترک تلفن همراه در استان داریم که از این تعداد بیش از یک میلیون و 800 هزار مشترک همراه اول، بیش از یک میلیون و 400 هزار مشترک ایرانسل و بیش از 50 هزار مشترک رایتل هستند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان با بیان اینکه پوشش جاده‌ای اپراتورهای همراه از دیگر شاخص‌های مدنظر هستند، ادامه داد: 1710 کیلومتر از جاده‌های گیلان تحت پوشش همراه اول، 1591 کیلومتر از جاده‌های استان تحت پوشش ایرانسل، 1275 کیلومتر از جاده‌های استان هم تحت پوشش رایتل قرار دارند.

وی شاخص سوم حوزه ارتباطات را دسترسی مشترکین به اینترنت پرسرعت عنوان کرد و گفت: در استان 318 هزار و 859 مشترک خطوط پرسرعت اینترنت ثابت( ADSL ) داریم ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت ثابت در گیلان 12.5 درصد است.

توکلی، با بیان اینکه بیشتر مردم بر اینترنت سیار و همراه تاکید دارند و در همین راستا یک میلیون و 787 هزار و 792 مشترک فعال اینترنت سیار در استان داریم، خاطرنشان کرد: در مجموع 2 میلیون و 106 هزار و 651 مشترک اینترنت همراه و ثابت در استان داریم که 70 درصد مشترکین از اینترنت همراه استفاده می‌کنند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان با اشاره به اینکه پهنای باند ورودی از دیگر شاخص‌های حوزه ارتباطات محسوب می‌شود، بیان کرد: 900 کیلومتر شبکه کابل فیبرنوری در استان داریم که ظرفیت آن 565 گیگابیت بر ثانیه است که از این مقدار حدود 126 گیگابیت بر ثانیه ظرفیت قابل واگذاری دیتای استان است. برای اینکه بتوانیم از همه ظرفیت ورودی به استان استفاده کنیم باید شبکه دسترسی در داخل استان با کمک اپراتورها تقویت شود.

وی با مقایسه بهره مندی شاخص تلفن ثابت در حال حاضر نسبت به سال 1357، اضافه کرد: در زمان انقلاب، 35 هزار و 300 خط تلفن ثابت با ضریب نفوذ 3.1 درصد، در کل استان داشتیم اما الان یک میلیون و 400 هزار خط تلفن ثابت و با ضریب نفوذ 40.5 درصد است.

توکلی با بیان اینکه در زمان انقلاب فقط 19 مرکز سرویس دهی خدمات ارتباطی در استان داشتیم که در حال حاضر 546 مرکز خدمات تلفن داریم، تصریح کرد: در سال 57 فقط 17 روستا در استان دارای ارتباط بودند اما اکنون 2544 روستای گیلان دارای ارتباط هستند و دیگر تکنولوژی‌های ارتباطی بعد از انقلاب فراهم شدند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گیلان ادامه داد: 600 دفتر ICT روستایی جهت توسعه بستر ارتباطات در روستاهای استان تاسیس شد که متاسفانه برخی به دلایل مشکلات اقتصادی غیر فعال شدند، در حال حاضر طی فراخوانی نسبت به فعال کردن آنها اقدام کردیم که تاکنون 6 مورد مجدد مشغول به خدمت رسانی شدند.

وی اضافه کرد: ارائه خدمات خرده بانکداری در روستاها از دیگر اقدامات موثر است که در این راستا 60 دستگاه خوپرداز (ATM) در دفاتر خدمات ارتباطی روستایی استان نصب شده که برای سال آینده تعداد بیشتری در دستورکار قرار دارد، در مجموع 210 دستگاه خودپرداز در دفاتر پست بانک استان نصب شده‌اند.

نظر شما:

security code