تاثیر کلزا در توسعه صنعت پرورش زنبور عسل گیلان

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کلزا در توسعه صنعت پرورش زنبور عسل هم اثرگذار است.

به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، ابراهیم اکبرزاده گفت: اگر چه سهم گیلان پر باران از تولید محصول دیمی کلزا، در مقایسه با استان‌های دیگر ناچیز است اما امسال سطح زیر کشت این محصول نسبت به سال زراعی قبل 8 برابر شده است.

وی پیش‌بینی‌ کرد: امسال بیش از هزار تن دانه کلزا به ارزش 3میلیارد و 400 میلیون تومان از این زمین‌ها برداشت شود.

اکبرزاده ادامه داد: معرفی و تامین رقم جدید هیبرید پر محصول، افزایش قیمت خرید تضمینی کلزا و بالا بودن قیمت آن نسبت به قیمت گندم، ترویج مزیت های کشت کلزا و تشویق کردن کشاورزان به تولید کلزا و گندم بطور متناوب، برگزاری دوره های آموزشی بهبود فرآیند تولید، حضور مستمر کارشناسان در مزارع و توسعه تولید ماشینی با افزایش ماشین های آلات کشت و تغییر جزیی در برخی کمباین ها برای برداشت را از مهم ترین دلایل افزایش استقبال کشاورزان از کشت کلزا و توسعه 8برابری سطح زیر کشت این گیاه روغنی در گیلان دانست.

وی تصریح کرد: فواید کشت کلزا فقط به تولید روغن سالم تر و تامین خوراک دام و طیور خلاصه نمی‌شود و در توسعه صنعت پرورش زنبور عسل هم اثرگذار است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: شاید زنبورداران بیشتر از خیلی‌ها، قدر مزارع کلزا را بدانند؛ چرا که گیاه کلزا زمانی گل می‌دهد که گیاهان دیگر هنوز به مرحله گلدهی نرسیده‌اند و درست سر بزنگاه، دست زنبورداران را در تامین شهد زنبورهای شان می‌گیرد.

اکبرزاده خاطرنشان‌ کرد: از طرفی از آنجا که دوره تولید کلزا با زمان رشد دانه های روغنی دیگر چون آفتاب گردان و سویا، متفاوت است، این دانه روغنی زمانی برداشت می‌شود که ظرفیت واحدهای روغن کشی خالی است. 

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان، یکی دیگر از فواید کشت کلزا را افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش آفات و علف های هرز می داند و در تشریح این مزیت گفت: زیرخاک کردن بقایای کلزا پس از برداشت این محصول علاوه بر افزایش مواد عالی خاک، سبب بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک و درنتیجه حاصلخیزی آن می‌شود.

ابراهیم اکبرزاده با بیان اینکه کشت کلزا سبب افزایش توان غذایی خاک هم می‌شود، افزود: در کشت کلزا، از آنجا که خاک بار دیگر شخم می‌خورد، تراکم علفهای هرز کاهش می‌یابد و بر این اساس تا حدودی، مصرف سم در تولید محصولاتی چون برنج، گندم و جو نیز کاهش می‌یابد.

نظر شما:

security code